????

hum. ser han detta som ett skämt, eller "som en cool grej"? mörkrädd blir man i alla fall..

en bulle i ugnen

semlor

helgen har varit lugn. var visserligen ut i fredags med elise och anita, men var nykter. det var trevligt!
på lördagen var det upp tidigt för en sväng på stallet innan stan, så den planerade latinokvällen på kafelino blev inte av, vi var helt enkelt för stekta.. (man börjar bli gammal då man inte orkar vara ute två dagar i rad.. varav den första ändå var i nyktert tillstånd...). stannade hursomhelst hemma istället också kom minna och henrik hit. åt smarriga semlor och kollade på Leon. (har faktiskt inte sett den förän nu...).
och på minna börjar man allt se att det faktiskt är en bulle i ugnen! så skojjigt! :)

nu ska jag sova. upp före tuppen imorgon. pusspuss

tulpan

jo.. för övrigt är jag mera brunis än blondis nu. känns ovant.


det finns ingen sötare..

lovis

den finns ingen sötare alltså. min brorsdotter lovis. ja herreminje! :)


mitt mission 2006

förutom att sluta äta godis (so far so good) så ska mitt andra mission år 2006 vara att skaffa sig en hemsida. jag blir så suugen på att kunna göra en egen, men icket..
tips o trix är välkommet! även erbjudanden om att göra den..hehehe

igår utgång. det var skoj. nu stallet och ska fota. sedan stan. sedan kafelino och latino night! :)

pusspuss

härligaste semestern

åh. båten i turkiet skulle ju säljas. men nu måste dom laga ngn grej så det är inte säkert att den blir såld i alla fall. wooohoo! det skulle vara så najs. att vara där o segla och inte göra annat än att bada och äta pastasallad är typ det bästa som finns! bilderna talar nog för sig själva tror jag..
en vecka där just nu skulle inte sitta heeelt fel. -skitvinter!


          

jag missar OC... :'(

jag förstår inte hur folk lyckas. typ 300 bloggbesökare på en dag. själv har jag 130. sammanlagt! kanske är det det där med att skriva intressanta bloggar? hum.. jag kanske skulle prova på det.

problemet är ju bara det att det enda som kretsar runt i mitt huvud är typ komvux, stallet, "nu ska jag börja ett nytt och hälsosammare liv" och ledsamheten av att jag missar OCpremiären på onsdag. (det är ju iofs ingen liten grej..)

imorgon ska jag i alla fall ta mig ut och fota mina uppgifter till skolan. vi ska lära oss de manuella och göra olika bilder med ex. stort o litet skärpedjup. typ 130 bilder sammanlagt men det blir nog bra.
tur för mig som har en kamera i alla fall. de andra som bor i luleå som går kursen, och inte har ngn egen kamera, måste åka hela vägen till piteå och låna en kamera som man får ha under en dag. tough shit säger jag alltså.. bara bensinkostnaden är ju en förmögenhet.. åh. I love min kamera! (ngn som har ett bra tips på macro-objektiv man kan köpa till en canon eos 350d förresten??)

jo en annan grej. mamma o pappa funderar på att dra till ryssland och hälsa på viktoria (en rysk tjej som brukar bo här ibland) ngn gång i vår. det skulle vara askul. dels har jag ju aldrig varit i ryssland och det är ju alltid intressant att se ett nytt land. men sen skulle man kunna fota en hel del också. wiho!

stillat min shoppinghunger (lite)

köpte en ny kofta igår på gina tricot. en vit v-ringad kofta med guldknappar och guldbroderi på bröstet. den var fin. och billig! 149 pix..
men jag vill ha meeeer! men denna gjorde i alla fall att jag inte tokbeställde en massa grejer från HM som jag egentligen inte vill ha..
köpte hårfärg idag också. på söndag är det makeover!

löningen bjuder mig bara på 1900. blä! men jobar man jättelite får man väl skylla sig själv..?

nu ska jag o henky se hajar som hajar :)
börjar först 12 imorgon. skööööönt!

tänk om man kunde flyga...

jag drömde inatt att jag blev helt tjock. och det värsta var att jag inte fattade det själv. jag insåg det bara när jag tittade på gamla kort. tough shit.

festen här i helgen var najs. kände ju inte såå många men det blev bra. hittade en man i min säng när jag skulle sova. blev förbannad. skickade ner honom. sen sov jag med låst dörr.

till helgen ska jag äntligen fixa mitt håår. finally! ska göra blonda och chokladbruna slingor var det tänkt. får se om jag klipper lite också.. :)

min bror är i mexico nu. har tävlat i flyg. eller vad säger man? han hoppar från berg och flyger med en sån där vinge/drake? det lär ju vara liite grymt! han har certificat för tandemflygning så jag ska banne mig åka med honom ngn gång. (till mammas stora glädje såklart).
när jag var liten hade jag en återkommande dröm som handlade om att jag kunde flyga. jag bara flaxade lite med armarna också vips! det v a r grymt! eftersom jag drömde den så ofta började jag nästan tro att jag kunde. byggde en liten landningsbana här hemma med tre stolar brevid varandra som jag sprang över för att sedan hoppa av. det funkade aldrig! trist

nu ska jag göra lite español . tjingeling!

jag vill ha kläääder!

jag håller på att bli galen. har ett sådant enormt shoppingbehov just nu (kanske inte mest att jag b e h ö v e r kläder, men jag vill verkligen ha!!). eftersom december var ett enda långt sparande på grund av de kommande julklapparna, blev det inte mycket shopping då. och eftersom januari är en enda lång skitmånad innan löningen (eftersom alla pengarna tog slut till jul), har jag inte fått mig ngt nytt på länge. är sugen på ett par ljusa jeans som är lite roligare.. med ngr snygga fickor eller så. också behver jag koftor och tjockare tröjor som är snygga att ha på skolan för där fryser man ihjäl!

hittade det
här linnet på HM.. blev rätt sugen... (allt som glimmar är kanske inte guld, men det är fint!)
också ett gulligt underkläderslinne, schyssta öronhängen, fina sommarskor från la redoute (i svart kanske?)...
jaherregud. detta är ju självplågeri. jag har inga pengar! och de pengar jag har går till skolböcker. KUL! SKITKUL!


sen är jag sugen på att se walk the line. filmen om johnny cash. tror den är helt bra

nu ska jag klä på mig och packa ihop mig och åka iväg till H. puss

kom nu sommaren!



Jag har kommit på att jag vill ha sommar nu. tänk dig att få slippa alla tjocka kläder. man äter jordgubbar och glass. man umgås mera. sol som värmer. fika på stan. festivaler. havet. sommarkvällar.
den som längtar på ngt gott...?
fast iofs så skulle det få kunna vara vårvinter två veckor först. en massa minusgrder o mörker är man ganska less på efter fyra-fem månader...

då jag svor för mig själv att jag aldrig skulle bli tjock

läste just i våran dagstidning och fenomenet blogg. fick lite prestationsångest över att min blogg aldrig handlar om något intressant. måste ske en ändring..
någon gång...

alltså. kolla in det här. hur kan man tillåta sig själv att bli sådär? ringer det ingen varningsklocka alls när man väger 200 kg??? hum. och hur kan folk i närheten bara se på!? sjukt.
appropå överviktig. jag fick en gång typ myggbett på halsen (bara lite lite grann, men det var mitt i vintern) och gick till läkaren som skrev ut penicillin. det var ju som inte så farligt. MEN! då fick jag en allergisk reaktion mot det penicillinet vilket resulterade i att mitt ansikte svällde upp! alltså det var helt sjukt!! mitt ansikte tillhörde typ en tjej på 150kg samtidigt som kroppen var helt normal. haha. det var såå sjukt. jag och syrran satt och gapskrattade åt mig på akutmottagningen i sunderbyn. oj oj oj. då svor jag verkligen för mig själv att jag aldrig skulle bli sådär tjock (för jag såg verkligen förjävlig ut:)). ångrar lite att vi aldrig tog ngt kort på mig då, men jag har en känsla av att min syster lätt hade använt det fotot som utpressning vissa gånger..... :) nu ser jag i alla fall tillbaka på det som en "rolig" erfarenhet rikare.. :)

nu ska jag ta en lååång dusch tillsammans med.... sarah mclachlan? david gray kanske? högtalare i badrummet är vardagslyx

passar på att posta lite bilder från nyår först bara...


PUSSHEJ!

digitalfoto

var på första lektionen idag. shit!! så mycket information som ska in. har även asmycket läxa till nästa gång, men jag tror det är bra. så man kommer in i de manuella inställningarna och så.
det blir skoj det här. hoppas det blir ngr bra bilder som jag kan skicka ner till sundsvall när ansökningsdagarna närmar sig.
foto är kul. synd att jag inte är så bra än + saknar ett macroobjektiv och ett zoom. (skulle vara najs). har tusen ideér i huvet på foton jag vill ta men står här utan varken studio eller modeller. hum..

nu ska jag sova, imorgon ska vi upp tidigt och traditionsenligt väcka födelsedagsbarnet (denna gången min mor) som enligt traditionen låtsas sova och blir alldeles överraskad av uppvaktningen :)

nu är skolan igång på allvar. funderar på att ta MaB på direkten istället. det känns så basic att jag mest sitter o rullar tummarna känns det som. men det är väl bara i början kanske. vi får väl se

nu ska jag se prision break o sussa. pusspuss!

this is love

this is love
 
this is love that I'm feelin'
(27 månader imorgon. tjejen har stenkoll!)

balklänningen

balklänningen
jag provade min balklänning idag :) den är så jävla fin! har inte haft den sedan balen. och den passar fortfarande!! hade varit jobbigt annars.
nästan så att jag vill gifta mig, bara för att få ha den igen.. den är så fin. inspirerad av Eowyns klänning från sagan om de två tornen. så vacker...

nu har skolan börjat. inte så kul. men imorgon börjar fotokursen i alla fall och det blir NAJS!:) längtar som fan till den!

nu måste jag städa. mitt rum ser förjääävligt ut och på torsdag fyller mamma år så då är det FINmiddag som gäller plus att syrran ska ha fest här på lördag. najsnajsnajs.

herrå!

mystiken kring bröst

som lovat kommer nu mina tankar kring fenomenet bröst! :)

vad är grejen med bröst egentligen? varför är det ett så laddat ämne? det som jag finner mest konstigt är det förbjudna i en kvinnas bröstvårta då en mans får blottas hur som helst!
såhär är det ju: om en naken kvinna ska "censureras" använder man ju ibland s.k. "svarta rutor" för att dölja de allra heligaste delarna. en ruta för den nedre härligheten och en för brösten. den svarta rutan som täcker brösten behöver egentligen bara täcka bröstvårtorna och inte själva brösten för att bilden inte längre ska vara "stötande". och varför då just bröstvårtorna? bröstvårtorna på en man ser ju likadana ut och dessa får blottas hursomhelst! vad är det då med en kvinnas bröstvårtor som är så speciellt? det som skiljer en kvinnas bröst från en mans (i de allra flesta fallen) är ju det att kvinnans bröst är liksom en bulle till skillnad från mannens som är platta.
eftersom en kvinnas bröst är "tabu" (eller vad man nu ska kalla det), och inte en mans, borde det ju ha att göra med skillnaden mellan män och kvinnors bröst d.v.s -bullen! men det är ju inte kvinnors bullar som döljs, utan bröstvårtorna! förstår du var jag vill komma? vad är grejen? är det kanske själva kombinationen med ett körsbär på en bulle som är syndigt/tabu/opassande då ett körsbär på en tallrik är helt okej??

jaa, ngt svar får jag nog aldrig. mystiken kring bröst är och förblir ett mysterium...

skrock och dagens filmcitat

fredag den trettonde..... woooo-hoooo! allt har gått smärtfritt. -för min del.
stackars lilla emma var ute o gick med en hund på gültza idag där det var nerförsbacke och halkigt. hunden var lite för ivrigt och slet i kopplet så att emma halkade. så nu sitter hon här blå i ansiktet och med lite tejp här o var. stackars liten....

apropå skrock.. (fredag den 13e). vad fånig man är egentligen. exempelvis knackar jag mig alltid i ryggen tre gånger när jag gått på en a-brunn.. hur löjligt är inte det? också känner jag alltid lite skuld när man får jobbiga kedjebrev i mailen som man måste skicka vidare för annars händer det ena hemska efter det andra. (man tänker ju alltid "tänk om!!" ) men jag spottar aldrig åt svarta katter (det är ju taskigt !!).
dock önskar jag alltid mig ngt när jag ser klockan på 00:00... det kanske är lika löjligt det. och det där med fallande stjärnor... (men önskningar har ju slagit in så.... :))
tur i alla fall att jag inte tror på sju års olycka med trasiga speglar.. jag slår sönder dessa mest hela tiden känns det som.


imorgon kommer dagens blogg handla om bröst! samma tid samma kanal, missa inte det. herrå! :P

en pepparkaka på tre dagar!

bästa citatet idag kom från en lisa med hjärnsläpp:
"vad heter det när man ska prestera något och får ångest?"
"prestationsångest menar du?"
"ah,. just det.." :)


Ska jobba i helgen. fredag, lördag o söndagkväll. känns bra. kvällarna är så lugna. det är det där med att stiga upp klockan sex om man ska jobba morgon som är jobbigt..
nu har jag bestämt att jag jobbar där i sommar också. pallar inte ett jobb där man sitter inne en hel dag med finaste sommardagen utanför. också är det ju bra att man kan jobba kvällar och helger.

fotokursen jag ska läsa i piteå känns bara såå kul! jag är så pepp! det jobbiga är bara hur jag ska ta mig dit. lektionerna är på kvällstid och man träffast typ en gång varannan vecka. på onsdagar! onsdagar!!!!!!!! då är det ju OC!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaahhhrgh, det var jobbigt...!
men en sak som är jävligt najs med kursen är att jag får studentlägg, och då också får komma in gratis på cleo! HAHA!

fick mitt schema idag för komvux. är helt ledig fredagar o det är ju najs.. men jag börjar 8:15 två dagar och 8:30 en... det är ju astidigt! hur skall detta gå!?


nu ska jag städa. eller något nyttigt.
appropå nyttigt så har jag bara ätit en onyttig grej de senaste tre dagarna (en pepparkaka). det känns bra. nu jävlar ska jag bli fit!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hårfärg: mellanblond (blir bara mörkare o mörkare...buhu!)
Ögonfärg: blå
Längd: 167 cm
Studerar: japp, komvux och ska börja en fotokurs
Favoritklädesplagg: jeans, vilka som helst som sitter någorlunda...
Har alltid med mig i väskan: plånka, kalender, penna, läppglans, hårnålar o gummisnoddar
Dricker jag läsk dricker jag: fanta
Tatueringar, piercings: i öronen men det räknas ju inte.
På datorns skrivbord har jag en bild av: snyggaste arabhingsten, haha :)
Imorgon kommer jag: åka till piteå med far + jobba på kvällen
I sommar kommer jag klä mig i: klänning! det ska jag fan göra!
Jag är född: i lejonet
Om jag fick byta klädstil med någon tv-roll skulle det vara: oj, vad svårt.. det är ju svårt att tillämpa hollywood kläderna här liksom i 30 minusgrader...
Min all time favourit parfym är: Be Delicious - DKNY
Nu ska jag: skriva och se medium
Kändis jag på något mystiskt sätt alltid läser om: ? no idea
Senaste blogg jag upptäckt:
alfahane och annas




JAG HAR TRÅKIGT!!! :)

-21 men sol!

kyrkbyn

sol

jag är fortfarande lite småsalig över det vackra vintervädret.
tagit lite mer foton idag. på kyrkan bland annat. den är så vacker där den står!

var på stallet idag och trotsade kylan, för att sedan åka in till stan och träna. känner mig hurtig!!
nu ska jag hålla mig från kakor ett tag.. om det går... :)

vackra vintern

det är så himla vackert ute nu. har ju varit askallt i ngr dagar, så frosten ligger på alla träden och det är bara såå vackert! det blir nästan värt kylan...nästan.
tvingade med mig henrik att fota igår, gick väl inte så bra. man hinner som inte lägga ner så mycket tid på varje bild då fingrarna går sönder av kylan. men dessa gillar jag i alla fall. fast det inte är så proffsiga direkt...

vinter

hej mitt vinterland

gammelstads kyrka

vintervass

ingen stadsråtta är då jag i alla fall. på landet ska jag bo när dagarna blir äldre, med mina hästar och hundar :)

ikväll blir det nog film. och blir det inte film blir det nog..film.
fan vad jag ser film nuförtiden!!! den där projektorn har förändrat mitt kulturella intag. haha
idag blir kanske det kulturella intaget i form av "flykten från hönsgården"....hehe, vi får väl se :)


puss!
/Linnéa



Jo! Jag ska böra ta sånglektioner igen. :) wiiho! Blir askul ju. men väääldigt dyrt också!
men det äre värt!

nyss satt för övrigt jag, lisa, henrik, mamsen o papsen och spelade "med andra ord". ett spel där man (inte helt oväntat) ska förklara ord med... andra ord! :) och då skulle lisa förklara hemorrojder (hur fan stavas det!?) och då blev det "bullar i rumpan!" haha.. det var kul.... :D

nu ska jag kanske ladda upp en bild på fotosidan (om jag vågar) och sedan sova medans henrik (förhoppningsvis) tjänar pengar på pokern.
puss&gonatt

digitalfoto 5p

jag kom in på kursen. känns bra. är ju bara en 5p kurs, men det blir prima ballerina.
med den kursen plus en kommande praktik, MÅSTE jag komma in på skolan. annars jävlar.
den som lever får se.

jobbade igår och idag. de ringde ut mig på morgonen. inte alls kul. men klirr i kassan är nödvändigt just nu.

annars har det ju inte varit så kul allting

dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta

åh herregud. jag är så blödig.
vi har just sett filmen "Dagboken -jag sökte dig och fann mitt hjärta". guuuud vad den var bra! fan vad jag grinade!pappa satt mest o skrattade åt mig hela filmen för att jag satt och torkade tårarna mest hela tiden..
den handlade om "den första kärleken" som typ övervann allt och allt blev bra tillslut. tuuur då! hade inte pallat med ett till "madison county-slut"..
nä, nu måste jag skärpa mig. får se lite wrestling eller så, så att jag blir back to normal ;)

saknar min H.


syster yster

syster yster så fin!

den som väntar på ngt gott...

väntar alltid för länge!
bokade min hot stone massage idag. 8e mars fick jag tid! fan vad länge! jag vill ha den nuuuuuuu!

idag har jag även tränat. oj, vad jag var duktig!

och mitt nyårslöfte om att inte käka godis, håller i sig! hoho

puss